Language Center - menu close button

DEBATE 12-14 April 2024. 6th QLS ONLINE DEBATE FESTIVALS!!!

DEBATE 12-14 April 2024. 6th QLS ONLINE DEBATE FESTIVALS!!!

Το σχολείο μας, ως μέλος του QLS (Quality Language Schools) δίνει το μοναδικό προνόμιο στους μαθητές του να συμμετέχει σε online School Debate Festivals ετησίως. Τα debate (αγώνες επιχειρηματολογίας), το σημαντικότερο πανεπιστημιακό αγώνισμα παγκοσμίως, διευκολύνει την συμμετοχή των σπουδαστών σε μια απαιτητική αλλά παράλληλα εποικοδομητική και συναρπαστική δραστηριότητα χρησιμοποιώντας « τις λέξεις σαν όπλα τους». Το debate είναι αγώνας επιχειρηματολογίας πάνω σε συγκεκριμένο θέμα όμως για εμάς σημαίνει πολλά παραπάνω. (συνεργασία, έρευνα, κριτική σκέψη, ομαδική δουλεία, δημιουργική αντιπαράθεση).Ενθαρρύνει την σωστή έρευνα, η οποία ανοίγει ένα παράθυρο σε θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος. Βελτιώνει την κριτική σκέψη και την ικανότητα των σπουδαστών να εκφράζουν τις ιδέες τους σε κοινωνικό, επαγγελματικό και ακαδημαϊκό περιβάλλον. Επίσης οι συμμετέχοντες εργάζονται σε ομάδες και εξοικειώνονται με το δημόσιο διάλογο, μαθαίνουν να απευθύνονται σε ακροατήριο, να παρουσιάζουν, και να αναπτύσσουν ολοκληρωμένα και ορθά τεκμηριωμένα επιχειρήματα, κάτι που οδηγεί στην βελτίωση της ικανότητας του λόγου και των δεξιοτήτων επικοινωνίας τόσο στη μητρική όσο και στην ξένη γλώσσα.

Άλλα οφέλη:

• Κριτική σκέψη

• Παρουσίαση

• Δημιουργική Σκέψη

• Οργάνωση

• Πειθώ

• Δημόσια Συζήτηση

• Πνεύμα Συνεργασίας

• Αρχηγοί

• Λήψη Αποφάσεων

• Ψηφιακό Αλφαβητισμό

• Έρευνα

• Ανάλυση, Αξιολόγηση

Tο QLS πρώτο εισήγαγε και υλοποίησε τα διαδικτυακά DEBATES στην αγγλική γλώσσα στην Ελλάδα φέρνοντας σε επαφή ομάδες μαθητών από απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας που δεν είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με φυσική παρουσία, ξεφεύγοντας έτσι από τα στενά όρια του σχολείου τους και καταρρίπτοντας περιορισμούς κόστους, ή απώλειας ωρών διδασκαλίας αλλά και μετακινήσεων σε άλλους νομούς, νησιά ή και χώρες. Μετά τη Βουλγαρία πέντε ακόμη Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο QLS ONLINE DEBATE FESTIVAL για το 2020. Έτσι πολύ σύντομα οι μαθητές των σχολείων QLS θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να επιχειρηματολογούν με άλλα σχολεία όχι μόνο γειτονικών χωρών αλλά και από την ευρύτερη παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα. Το πρωτοπόρο αυτό project του QLS βραβεύτηκε πανελλαδικά το Μάιο 2019 στα EDUCATION LEADERS AWARDS.

Τα σχολεία QLS, βλέπουν μπροστά και ετοιμάζουν τους μαθητές τους για τις δεξιότητες που θα χρειαστούν στον πολύ απαιτητικό και ανταγωνιστικό εργασιακό τους χώρο τον 21ο αιώνα!

Τα φετινά θέματα για το Debate ήταν για το επίπεδο Β1: «This House believes robots make our lives better.»Για το Β2 LEVEL ήταν: «This House believes social media are more harmful than beneficial for teenagers».Τέλος για το C1-C2 Level ήταν: «This House believes Artificial Intelligence does more harm than good». Οι μαθητές μας συμμετείχαν και βραβεύτηκαν για το Best 1stSpeaker BRONZE και την Μπουρνέλη Δέσποινα καθώς και για το Best Rebuttal Speaker BRONZE με την Χατζάκη Αγάπη.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν και θερμές ευχαριστίες στους
χορηγούς του 6ου QLS Διαδικτυακού Σχολικού Φεστιβάλ Επιχειρηματολογίας.